Gozdna pot

Gozdna učna pot

V ne tako oddaljeni preteklosti je bilo naravnih in neokrnjenih krajev, ki jih človek še ni zelo spremenil, precej več kot danes.
Območje Drenovca, kjer poteka nova gozdna učna pot, je z divjino hudourniške soteske, s slapovi, slikovitimi skalnimi stolpi in z nedostopnimi gozdnimi pobočji eno od teh posebnih “naravnih svetišč”. Ob poti so poleg ohranjene narave predstavljeni tudi načini njene trajnostne rabe, nenavadna kulturna dediščina ter obnovljena, okoli dvesto let stara domačija Šumej, ki nudi vpogled v tradicionalne načine sobivanja človeka in narave.

Na poti vidite tudi kočarsko hišo iz 19. stoletja. Po Ančki, njeni nekdanji lastnici, ki je v hiši prebivala še do leta 2005, je poimenovana Anina pot, po delu katere poteka naša gozdna učna pot. Pred povratkom v dolino, kjer se pot vije mimo slikovitih skalnih stolpov sredi strmih gozdnih pobočij, se lahko na pisanih travnikih in jasah spočijete, spoznavate rastlinski in živalski svet ter življenje in delo na kmetiji. Dolžina poti: 2800 m Čas hoje: 1 h 45 min