Kje se nahajamo

Kdor je že kdaj obiskal zeleno Dobrno (četudi samo za trenutek), je s seboj odnesel izkušnjo naravne lepote, duševnega miru in pregovorne prijaznosti ljudi, ki jih srečaš na vsakem koraku. Kraj, ki blagodejno vpliva na dušo in telo, je svoje ime dobil po mogočnem hrastu vrste dob.

V njenem srcu so Terme Dobrna, najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče, ki s svojo zdravilno vodo in prijetnim parkom že več kot šest stoletij lajša težave gostom z vseh koncev, tudi tako pomembnim, kot so bili brat Napoleona Prvega, nadvojvoda Rainer in legendarni Karl May.

Kulturno bogata Dobrna pa ponuja tudi številne tradicionalne prireditve, s katerimi domača kulturna društva oživljajo kraj in skrbijo, da izročilo naših dedkov in babic ne bo izumrlo. Skozi vse leto se vrstijo dogodki.

Dobrna je ravno prav blizu za obisk in ravno prav daleč za umik od vsakdanjega vrvenja in nenehnega drvenja, na samem začetku, kmalu za krajevnim napisom, pa vas na levi strani pričaka moderen, sodoben in kulinaričen Hotel, gostilna Triglav Superior***. 

Smo vas navdušili za obisk? 


Panorama1