Naša zgodba

Dovolite nam, da vam predstavimo našo zgodbo o Triglavu. Ali veste kdo je bila Valburga Rožanec? Ali veste zakaj je po našem hotelu skozi celo leto toliko pirhov in piščančkov? 

Orozel je imel gostilno že davnega leta 1850. Ko je iz gospodarskih razlogov prestopil na nemško stran je slovenska Hranilnica in posojilnica leta 1916 kupila vso posest in jo razprodala. Znaten del Orozlovega na katerem se je nahajala tudi hiša je leta 1917 kupil graščak Herman Goll.

Leta 1932 sta to hišo kupila Franc in Valburga Rožanec. Prezidala sta jo v gostilno. Istega leta sta kupila še sosednjo parcelo s kočo in mizarsko delavnico. Tu sta zasadila kostanje, napravila gostinski vrt in zgradila verando. Tako je nastal "Triglav".

JP 2466   JPZ 456

Triglav je imel veliko vzponov in padcev. Zamenjalo se je kar nekaj lastnikov. Svoja vrata je zaprl leta 2003. Začel je propadati in kaziti lepoto turističnega kraja Dobrna.

Podjetniška družina Pirh iz spodnje Savinjske doline se je odločila za projekt revitalizacije Triglava, s katerim je, kot pove Drago Pirh, povezano njegovo otroštvo. 

V celoti obnovljen Triglav je ponovno odprl svoja vrata leta 2014. Današnji Triglav združuje gostilno in hotel *** Superior.

1   otvoritev TRIGLAV   19 11  2014 (22)