O družini Pirh


Podjetniška družina Pirh iz spodnje Savinjske doline se je odločila za projekt revitalizacije gostilne, s katero je, kot pove Drago Pirh, povezano njegovo otroštvo:

"Rojen sem v domači gostilni Pirh v Šentilju pri Velenju. Med leti 1968 in 1972 sem živel v Dobrni, v znani gostilni Koren, ki jo je moja mama vodila do upokojitve leta 1973. V tistem obdobju je bila Gostilna Triglav obnovljena in domačini so jo še vedno imenovali Hotel Triglav, kakor se je imenoval nekoč. Velikokrat sem bil gost Triglava – sam, z družino ali s poslovnimi partnerji, vedno pa sem ga zapuščal zadovoljen. Leta so minevala, Triglav pa se je v tem času spreminjal, nazadnje zaprl vrata, zapuščen propadal in kazil lepoto turističnega kraja Dobrna. A tudi po zaprtju je vedno pritegnil moj pogled. Opazoval sem ga po nedeljskih pohodih po Kozjaku, ko sem se vračal mimo njega.  Moj življenjski hobi je prerasel iz poklica: stare poškodovane stvari, potrebne obnove, spraviti v prvotno stanje in to opravljam z veseljem. Sam upam, da je to nov začetek za osebje, ki bo skrbelo za vas, kakor sem sam skrbel za ohranitev dediščine."

"Želim si, da bi gostje od blizu in daleč iz Triglava odhajali zadovoljni in da bo Triglav kmalu znova dobil sloves dobre gostilne in prijaznih ljudi, kakršne najdeš na Dobrni. To bo moje največje zadovoljstvo."


1   otvoritev TRIGLAV   19 11  2014 (22)